https://matnatten.se

Smaka på
Malmö den 16 maj

Deltagande smakstopp

Sauvage

Sauvage är en ny och ambitiös vinbar i Malmö med en ofta föränderlig meny med franska influenser. Maten är välbalanserad och delikat, och vinkunskapen är hög. Här kan du välja att dricka konventionella eller moderna viner, eller öl från lokala bryggerier.

Adress: Spångatan 32A, Malmö

Restaurang Quê

Modern vietnamesisk gourmetkrog, på ny central adress i Malmö, tar med dig på en kulinarisk resa genom Vietnam här i Sverige. Med fokus på svenska närproducerade råvaror från hav, äng och skog skapar Restaurang Quê en unik smakupplevelse.

Adress: Adelgatan 4, Malmö

Bistro Royal

Bistro Royal ligger i den Kungliga vänthallen på centralstationen i Malmö. Här njuter du av klassiska rätter med en touch av kreativitet i en vacker och historisk miljö. Lunch, à la carte, eller bara en avkopplande stund med en kopp kaffe eller ett väl valt vin, Bistro Royal har något för alla tillfällen.

Adress: Centralplan 1, Malmö

Sankt Markus vinkällare

En trappa ner i Malmborgen hittar du Sankt Markus vinkällare. Byggnaden är gammal och har anor ända från 1600-talet då Skåne fortfarande var danskt. Lokalerna och detaljerna för tankarna till medeltiden. Det sägs att man äter lika mycket med ögonen som med munnen. Restaurangen tar fasta på det och försöker stimulera gästens alla sinnen.

Adress: Stadt Hamburgsgatan 2C, Malmö

The White Oak

Fokus för restaurangen är grill och rök med ett kompletterande och spännande vin- och ölsortiment. Restaurangen öppnade i början av 2020 och ligger i nyrenoverade lokaler mitt i centrala Malmö.

Adress: Drottninggatan 1, Malmö

Boulebar Folkets Park

Våren 2022 gjordes orangeriet i Folkets Park om och Boulebar flyttade in. Boulebanor anlades både inne och ute. Menyn är lika fransk som boulen.

Adress: Norra Parkgatan 6, Malmö

+ Fler smakstopp avslöjas inom kort.

*Vi reserverar oss för eventuella förändringar av deltagande restauranger.

Besök några av Malmös populära restauranger under en och samma kväll.

Matnatten är upplevelsen för dig som vill utforska matscenen i Malmö. Den 16 maj kan du besöka sex smakstopp på en kväll och njuta av de lokala smakerna i ett par timmar tillsammans med vänner, dejten eller kollegorna. I din biljett ingår en smakportion på varje stopp.

Smakportionen speglar restaurangens egna koncept och ger dig en god känsla för vad du kan vänta i vanliga fall. Matnatten är därför ett perfekt sätt att upptäcka nya restauranger på. Deltagande mataktörer utgörs i regel av en skön mix av restauranger, pubar, vinbarer och caféer. Detta innebär att du kan bli serverad smakprov av allt ifrån fine dining, vällagad street food till en ljuvlig dessert. Önskar du vegetariskt alternativ (lakto-ovo) väljer du detta i samband med ditt biljettköp.

Arrangemanget pågår mellan kl. 16-23 och du har möjlighet att påbörja din runda så sent som kl. 18.00. Efter att du hämtat ut ditt klippkort väljer du själv i vilken takt och turordning du önskar göra dina stopp. Startpunkt och plats för uthämtning av klippkort meddelas närmre evenemangsdagen. 

Blind Bird-erbjudande

Inför Matnatten i Malmö kan du som är tidigt ute nyttja det populära Blind Bird-erbjudandet. Biljetterna är perfekt för den som önskar bli överraskad. Biljetterna börjar säljas före restaurangerna presenteras. I gengäld får du en trevlig matupplevelse till ett förmånligare pris.

Deltagande smakstopp

+ Smakstopp presenteras närmare evenemang

*Vi reserverar oss för eventuella förändringar av deltagande restauranger.

"Haur du sitt Malme har du sitt varden."

"Haur du sitt Malme har du sitt varden."

Den här hemsidan använder kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.