https://matnatten.se

Smaka på
Malmö 10 oktober

Besök några av Malmös populära restauranger under en och samma kväll.

Matnatten är upplevelsen för dig som vill utforska matscenen i Malmö. Den 10 oktober kan du besöka sex smakstopp på en kväll och njuta av de lokala smakerna i ett par timmar tillsammans med vänner, dejten eller kollegorna. I din biljett ingår en smakportion på varje stopp.

Smakportionen speglar restaurangens egna koncept och ger dig en god känsla för vad du kan vänta i vanliga fall. Matnatten är därför ett perfekt sätt att upptäcka nya restauranger på. Deltagande mataktörer utgörs i regel av en skön mix av restauranger, pubar, vinbarer och caféer. Detta innebär att du kan bli serverad smakprov av allt ifrån fine dining, vällagad street food till en ljuvlig dessert. Önskar du vegetariskt alternativ (lakto-ovo) väljer du detta i samband med ditt biljettköp.

Arrangemanget pågår mellan kl. 16-23 och du har möjlighet att påbörja din runda så sent som kl. 18.00. Efter att du hämtat ut ditt klippkort väljer du själv i vilken takt och turordning du önskar göra dina stopp. Utlämningsställe för klippkort sker oftast hos en av de deltagande restaurangerna eller i nära anslutning till smakstoppen. Mer information om var du hämtar ut ditt klippkort presenteras närmre evenemangsdagen.

Blind bird-erbjudande

På Matnatten i Malmö kan du som är tidigt ute nyttja det populära Blind Bird-erbjudandet. Biljetterna är perfekt för den som önskar bli överraskad. Biljetterna börjar säljas före restaurangerna presenteras. I gengäld får du en trevlig matupplevelse till ett förmånligare pris. Vid köp av blind bird-biljett sparar du 50 SEK mot ordinarie biljettpris.

Deltagande smakstopp

+ Smakstoppen presenteras närmre evenemang

*Vi reserverar oss för eventuella förändringar av deltagande restauranger.

Orange Runda

Utlämningsställe Orange runda

För att kunna njuta av kvällen måste du först byta din köpta biljett till ett klippkort. Du möter oss på Operagrillen mellan kl. 16-18 samma dag som evenemanget äger rum. Det går fint att hämta ut klippkort till flera i ditt sällskap så länge du har biljetterna till hands. Efter att du hämtat ut ditt klippkort väljer du själv i vilken takt och turordning du önskar göra dina stopp. 

Vid frågor kontakta oss på [email protected].

Adress: Östra Rönneholmsvägen 20, Malmö

Urban Turban Walking Street

Drömmen om Urban Turban föddes med kärlek för den äkta indiska maten, kryddorna och råvarorna och att ge vidare den smaken till alla människor i Sverige.


Adress: Södra Förstadsgatan 3, Malmö

Beer Ditch

Här serveras det viltkött, MSC-märkt fisk och skaldjur samt andra råvaror med extremt låg miljöpåverkan. Ekologiskt och närproducerat är givetvis också i fokus. Det mesta serveras på hembakade rågbröd i form av fantastiska smørrebrød. Här är stort fokus på hantverksöl eller craftbeer och det får väldigt gärna vara lokalproducerat.

Adress: Nobelvägen 24, Malmö

Manto

Asian/Afghansk fusion med en twist! Manto är en familjeägd restaurang med samlade erfarenheter av det växtbaserade köket har lagt grunden för satsa mot att skapa Malmös bästa veganska restaurang. Allting görs från scratch både när det kommer till kök och bar. Fräscha råvaror, lokala samarbeten, helt veganskt men framförallt väldigt gott!

Adress: Nobelvägen 4, Malmö

Boulebar folketspark

I Malmös folkkäraste park hittar du Boulebar Folkets Park. En bouledrome i ett orangeri med franskt kök, med perfekt grus, stor uteservering, massor av glädje och värme.

Adress: Norra Parkgatan 6, Malmö

Bar kiosko

Skön hängvänlig bar-krog i Malmö med hela Medelhavet som inspiratör både i mat- och dryckesväg. På menyn finns härligt bondska mellanrätter som blandas med varierande mackor med roligt råvaruinnehåll. Lite enklare snacks och smårätter finns såklart att tillgå tillsammans med spännande öl- och vinsorter.

Adress: Nobelvägen 73B, Malmö

Opera Grillen

Operagrillen är Malmö Operas egen restaurang som kan bjuda på allt från middag, mingel, buffé, dryckesprovningar och uppträdanden med trubadur, dj eller musikquiz. Maten är en finare tolkning på husmanskost och traditionella rätter.

Adress: Östra Rönneholmsvägen 20, Malmö

Blå runda

Utlämningställe blå runda

För att kunna njuta av kvällen måste du först byta din köpta biljett till ett klippkort. Du möter oss på Kitchen 961 mellan kl. 16-18 samma dag som evenemanget äger rum. Det går fint att hämta ut klippkort till flera i ditt sällskap så länge du har biljetterna till hands. Efter att du hämtat ut ditt klippkort väljer du själv i vilken takt och turordning du önskar göra dina stopp.

Adress: Pilgatan 3, Malmö

Dubbel Dubbel

Fyra vänner hade den gemensamma drömmen om att sprida glädje med kinesisk kokkonst, storslagna smaker och personlig service. Här ges gäster en upplevelse med unik mix av kinesisk kokkonst och fria tolkningar. Chinese sharing är lekfulla rätter med stora smaker till ett överraskande bra pris.

Adress: Simrishamnsgatan 14, Malmö

Kitchen 961

Njem och Mona har tagit med sig den utsökta matkulturen från Mellanöstern främst från Libanon. Libanesisk mat är en upplevelse av kryddor och smaker där öst möter väst med starka influenser från övriga Medelhavsländers matkultur.

Adress: Pilgatan 3, Malmö

Kava

På kontinentala Kava mitt i city-Malmö kliver du gärna in på både frukost, lunch och brunch eller på ett glas vin, kaffe eller öl. Detta intar du i den luftiga lokalen eller utanför med Petrikyrkan som vän.

Adress: Göran Olsgatan 1, Malmö

Hawaii Poké

Hawaii Poké grundades i Stockholm 2016. Stolts erbjuds det kockdrivna skålar i en optimistisk, stillahavsinspirerad atmosfär. Alla ingredienser är naturligt hälsosamma och självklart erbjuds de godaste skålarna på den här sidan av Honolulu.

Adress: Södra vallgatan 3, Malmö

Vibliotek

Precis vid Södertull är Vibliotek restaurangen som tar den spanska matlagningstraditionen till Malmö. Restaurangen har valt ut de bästa råvarorna till smakrika tapas i modern tappning med inspiration från Spanien och medelhavet.


Adress: Södra Vallgatan 3, 211 40 Malmö

Sauvage

Sauvage är en ny och ambitiös vinbar i Malmö med en ofta föränderlig meny med franska influenser. Maten är välbalanserad och delikat, och vinkunskapen är hög. Här kan du välja att dricka konventionella eller moderna viner, eller öl från lokala bryggerier.

Adress: Spångatan 32A, Malmö

*Vi reserverar oss för eventuella förändringar av deltagande restauranger.

"Haur du sitt Malme har du sitt varden."

"Haur du sitt Malme har du sitt varden."

Den här hemsidan använder kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.