https://matnatten.se

Smaka på
Kalmar 18 oktober

Besök några av Kalmars populära restauranger under en och samma kväll.

Matnatten är upplevelsen för dig som vill utforska matscenen i Kalmar. Den 5 april kan du besöka sex smakstopp på en kväll och njuta av de lokala smakerna i ett par timmar tillsammans med vänner, dejten eller kollegorna. I din biljett ingår en smakportion på varje stopp.

Smakportionen speglar restaurangens egna koncept och ger dig en god känsla för vad du kan vänta i vanliga fall. Matnatten är därför ett perfekt sätt att upptäcka nya restauranger på. Deltagande mataktörer utgörs i regel av en skön mix av restauranger, pubar, vinbarer och caféer. Detta innebär att du kan bli serverad smakprov av allt ifrån fine dining, vällagad street food till en ljuvlig dessert. Önskar du vegetariskt alternativ (lakto-ovo) väljer du detta i samband med ditt biljettköp.

Arrangemanget pågår mellan kl. 16-23 och du har möjlighet att påbörja din runda så sent som kl. 18.00. Efter att du hämtat ut ditt klippkort väljer du själv i vilken takt och turordning du önskar göra dina stopp. Utlämningsställe för klippkort sker oftast hos en av de deltagande restaurangerna eller i nära anslutning till smakstoppen. Mer information om var du hämtar ut ditt klippkort presenteras närmre evenemangsdagen.

Blind bird-erbjudande

På Matnatten i Kalmar kan du som är tidigt ute nyttja det populära Blind Bird-erbjudandet. Biljetterna är perfekt för den som önskar bli överraskad. Biljetterna börjar säljas före restaurangerna presenteras. I gengäld får du en trevlig matupplevelse till ett förmånligare pris. Vid köp av blind bird-biljett sparar du 50 SEK mot ordinarie biljettpris. 

Deltagande smakstopp

*Vi reserverar oss för eventuella förändringar av deltagande restauranger.

Utlämningsställe

För att kunna njuta av kvällen måste du först byta din köpta biljett till ett klippkort. Du möter oss på Slottshotellet mellan kl. 16-18 samma dag som evenemanget äger rum. Det går fint att hämta ut klippkort till flera i ditt sällskap så länge du har biljetterna till hands. Efter att du hämtat ut ditt klippkort väljer du själv i vilken takt och turordning du önskar göra dina stopp. 

Vid frågor kontakta oss på [email protected].

Adress: Slottsvägen 7, Kalmar

Bryggan

I anslutning till Baronen och med utsikt över Kalmar gästhamn serverar restaurang Bryggan vällagad lunch, bistromat och fantastisk fika. Med sikte på de bästa råvarorna skapar de traditionella rätter i modern tappning. Ryktet säger att det är här du hittar Kalmars soligaste uteservering med bara en halvmeter till vattnet.

Adress: Baronen - Gästhamnen, Kalmar

Gröna Stugan

Den ”Gröna Lådan” vid den centrala gästhamnen i Kalmar. Under åren 1927–1930 serverades kaffe och kroppkakor samt ibland även kaffekask. Idag serveras alltifrån vällagade kött- och fiskrätter till husmanskost i en mer modern tappning på Gröna Lådan som idag heter Gröna Stugan. Vinlistan är gedigen och bjuder på smakrika upplevelser.

Adress: Larmgatan 1, Kalmar

Kalmar Kött & Bar

Kalmar Kött & Bar är den centrala mötesplatsen i Kalmar. Här kan ni unna er en härlig frukost, lunch samt äta en god köttbit framåt kvällskvisten. Maten lagas från grunden med de bästa råvarorna och anpassas efter säsong. Framåt kvällen kan ni även avnjuta en lyxig drink i den fina baren. Dessutom är deras bartender Sverigemästare på Gin & Tonic 2022!

Adress: Larmtorget 2, Kalmar

Kullzénska Caféet

Att kliva in i Kullzénska huset är lite som att slungas tillbaka några hundra år i tiden. Här kryssar du dig fram över knarrande trägolv, förbi kakelugnar, tunga gardiner och inramade porträtt, tills du hittar ett bord med utsikt över Kalmars mest centrala gågata. I Kullzénskas eget bageri bakas allt ifrån bullar och kakor till matpajer och bröd. Råvarorna är främst sådant som är nära och schysst producerat för människa, djur och miljö.

Adress: Kaggensgatan 26, Kalmar

Källaren Kronan

Källaren Kronan är en modern restaurang i sju källarvalv under det historiska Sahlsteenska huset. Här njuter du av mat och dryck samtidigt som den historiska miljön skapar stämning och inramning kring måltiden. De historiska valven ger dig ro att känna vad maten smakar och ger en omgivning för djupare gemenskaper – källardjupa. Välkommen in och njut av god mat i en historisk miljö.

Adress: Ölandsgatan 7, Kalmar

Slottshotellet

Skyddad av Stadsparkens lummiga grönska ligger Slottshotellet som utgör en del av den pittoreska stadsdelen Gamla Stans kulturkvarter. På menyn i Jeanssons Salonger finns rätter som kvällens husman, delikatesser med lufttorkad skinka eller risotto på halstrad rödingfilé. Slottshotellet erbjuder även ett trevligt utbud av såväl lokal öl som bubbel & cocktails.

Adress: Slottsvägen 7, Kalmar

*Vi reserverar oss för eventuella förändringar av deltagande restauranger.

"Carbs are the answer. No matter the question."

"Carbs are the answer. No matter the question."

Den här hemsidan använder kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.